Меню
+380636056975 Замовити дзвінок

КОРИСТЬ ГАРБУЗА ДЛЯ ЗДОРОВ'Я

КОРИСТЬ ГАРБУЗА ДЛЯ ЗДОРОВ'Я

Користь гарбуза для здоров'я 

Підвищення рівня бета-каротину 
Як і їхні помаранчеві побратими, морква і солодка картопля, гарбузи багаті на бета-каротин. Ваше тіло перетворює цей антиоксидант на вітамін А. Вам потрібен вітамін А, щоб відганяти мікроби і щоб ваша репродуктивна система працювала належним чином. Це також допомагає вашому серцю, легеням, ниркам та іншим органам залишатися здоровими. 

Підгостри свій зір 
Одна чашка гарбуза може забезпечити вам 200% рекомендованої добової норми споживання вітаміну А. Якщо ви отримаєте це, ваші очі будуть вам вдячні. Вітамін А допомагає вам мати здорові очі та бачити чіткіше, особливо в умовах низької освітленості. 

Скоротіть свій ризик розвитку раку
Вітамін А, що міститься в гарбузі, приносить ще одну користь: знижує ризик деяких видів раку, таких як рак легенів або простати. Ви не отримаєте такого ж захисту тільки від добавок із вітаміном А. 

Підвищіть свій імунітет 
На додаток до бета-каротину, гарбуз містить вітамін С, вітамін Е, залізо і фолієву кислоту - всі вони зміцнюють вашу імунну систему. Більша кількість гарбуза у вашому раціоні може допомогти вашим імунним клітинам краще працювати, захищаючись від мікробів і прискорюючи загоєння ран. 

Допомогти гіпертонії 
Насичений помаранчевий колір гарбуза також свідчить про те, що в ньому багато калію. Це має вирішальне значення для зниження кров'яного тиску. Несолоне гарбузове насіння також багате на мінерали та рослинні стероїди, які підвищують рівень холестерину ЛПВЩ ("хорошого" типу) і допомагають знизити показники кров'яного тиску. 

Надлишок калію 
Ще одна хороша новина про калієву цінність гарбуза: дослідження показують, що вищий рівень калію може знизити ризик інсульту, утворення каменів у нирках і діабету 2 типу. Ще один бонус: калій також може збільшити мінеральну щільність кісткової тканини, зміцнюючи здоров'я ваших кісток.

Гарбуз багатий на клітковину і низькокалорійний. Це означає, що вони змушують вас почуватися ситими, не збільшуючи загального споживання їжі протягом дня. Якщо ви шукаєте здоровий спосіб поповнити запаси, то гарбуз, багатий поживними речовинами, - хороший вибір. Збільшення вмісту клітковини у вашому раціоні також сприяє здоров'ю травної системи, тому те, що входить до раціону, виходить регулярно. 

Спіть міцніше 
Гарбузове насіння містить триптофан, амінокислоту, яка допомагає виробляти хімічну речовину під назвою серотонін. Крім того, що ви почуваєтеся добре, серотонін також відіграє ключову роль у забезпеченні гарного сну

Заспокоює шкіру 
Антиоксидантна сила бета-каротину, що міститься в гарбузі, бореться з наслідками старіння вашої шкіри. Це також допомагає полегшити запалення, що робить вашу шкіру - і ваше тіло - більш спокійною і щасливою. 

Допоможи своєму серцю 
Ваші шанси на серцеві захворювання знижуються в міру збільшення споживання клітковини, а гарбуз багатий нею. Але не тільки клітковина піклується про ваше здоров'я: вітамін А і калій, які ви отримуєте, додаючи гарбуз у свій раціон, також відіграють важливу роль у здоров'ї серця. 

Найкращі способи вживання гарбуза 
За всієї корисності гарбуза, звісно, дуже великий лате з гарбузовими спеціями та гарбузовим мафіном не зашкодить. Але експерти радять притримати коней. Найкращий спосіб отримати користь для здоров'я від гарбуза - це відмовитися від цукру та обробки хлібобулочних виробів чи гарбузового аромату. Обирайте більш корисні страви, як-от смажений гарбуз, гарбузове пюре, гарбузовий хумус або гарбузовий суп.


Коментарі